I know it's an illusion but I like the idea...

sreda, 20. februar 2008

Življenje absolventa

Končno se je končalo izpitno obdobje. Končal se je tudi redni del faksa. Ostaja mi še šest izpitov.
Zadnjega bi moral opraviti že tri tedne nazaj, pa mi je to zaradi nedelovanja seminarske in nedosegljivosti profesorja uspelo šele v ponedeljek. Najbolj grozno pa je, da sem izvedel, da izpit odpade vsakič le dan ali dva preden bi ga moral opravljati. Tako sem se v moral v bistvu trikrat učiti isto stvar.

Sejem C-B-R München
V soboto sem z Vojkom in Damijanom obiskal sejem C-B-R v (potovanja in prosti čas) Münchenu.
Okrog 12 ure smo na Münchenski obvoznici zgrešili izvoz za sejem, šli dol na naslednjem, da bi se vrnili na prejšnjega, pa smo spet zgrešili uvoz, se peljali do naslednjega križišča, kjer pa je bil ponovno smerokaz za sejem, tako da smo bili spet na pravi poti. V glavnem, težko se je izgubiti.
Za parkirnino so nam zaračunali 6€, za vstopnino pa dodatnih 8€ na študenta ali 12€ na civila.
Cel sejem spravijo v približno šest hal, srfanje pa zasede nekako polovico ene. Gneča je velika, kjer te kaj zanima so prodajalci zasedeni, kjer pa nimajo ničesar pametnega pa te napadejo trije naenkrat.

C-B-R München

Iskali smo vejv desko, tri jadra, jambor in double boardbag.
Dvojnega boardbaga niso imeli nikjer, cene jamborjev so bile okrog 230€ za rdm s 75% karbona in 400 cm. Cene jader letnika 2007 so se gibale med 300 in 350 evri s tem, da so ti ponudili največ 10, 20€ popusta, če bi vzel tri jadra naenkrat. Barantanje resnično ni obrodilo nobenih sadov. Tudi za nakup deske ni bilo nobene ponudbe, ki se je ne bi dalo zavrniti. Za lanske modele je bilo potrebno plačati od 600€ navzgor.
Ves uplen sejma je bila deska Fanatic AllWave 75l za 600€, katere novi ponosni lastnik je Vojko.
Drugače sem bil zelo razočaran nad stojnicami, kjer se predstavljajo države, ker nikjer nisem zavohal ali opazil kakšne degustacije. Toliko o zastonj kosilu na katerega smo tako zelo računali. Predstavljali so še za kempiranje predelane kombije in prave kemperje, ki jim pa zaradi našega slabega finačnega stanja nismo posvetili veliko pozornosti. Videti je bilo mogoče tudi nekaj biciklov (spet nič posebnega) in še kakšno stvar...

Tako smo popolnoma sestradani okoli 5 ure zapustili sejmišče in se odpravili proti avtu. Ob vsesplošni lakoti in hudemu mrazu ob sončnem zahodu smo ugotovili, da strešni prtljažnik ne paše na avto. Ko so nam zaradi zime vsem odpovedali prsti in šraufanje prtljažnika ni bilo več mogoče, smo določili, da je pritrjen dovolj močno, da ga s strehe ne more odpihniti, če ne presežemo 90 km na uro. Stvar je delovala. Desko smo srečno pripeljali domov.

Danes pa sem tudi sam postal ponosni lastnik novega Gaastra SouthSails jamborja s 75% karbona in 400 cm, ki komaj čaka da sede v novo jadro. Jp. Čakam na Simmer Vision 4.7 jadro. In malo toplega vetra z juga....

To je to. Sedaj sem prost do 3. marca, ko naj bi začel delati v Iskri.

Ni komentarjev: