I know it's an illusion but I like the idea...

nedelja, 20. september 2009

Fanatic Skate 98 2009 TE

Letos na Karpatosu sem prvič poskusil pravo fristjal dilo.
Najprej od Žigata JP fristajl 2009 99L FWS. Dila je res hitra ko glisira, problem pa je bil, ker je imel premajhne zanke (brez čevljev), pa še previsok lok, tako da se nisem počutil preveč domače.
Potem sem poskusil od Dominika Fanatic Skate 98 2009 Team Edition. Takoj sem jo imel za svojo. V nasprotju z mojo staro (Tabou 3S) je zelo živahna in reagira na vsak premik težišča. Imaš občutek kot da se ne bi držala vode in bi kar plavala po zraku (loose). Zelo lahka, slajda, ko nora in že prvič, ko sem poskusil vulkana mi je uspelo. Neverjetna deska. Zraven sem dobil še MFC Freestyle Pro 18 cm fin, ki je tudi neverjeten. Ko sem ga uporabil še na 3S deski, so se ji takoj izboljšale lastnosti. Postala je lažja v vodi in tudi ta je dobila zelo "loose" očutek. Boljši je bil pop in slajdanje, še vedno pa ji je zadaj manjkal volumen.
No tako sem se zapufal in nabavil Skejta, ker sem ga enostavno moral imeti. Na žalost je spredaj malo razbit in ga pozimi čaka še en majhen servis.

Kaki seljak

Priložnost sem imel voziti še Chillija 08 99L s smernikom Chocofins Royal Flush 22cm. Ta mi sploh ni ustrezal, saj sem imel velike težave s popom. Nekako sem imel občutek, da ne gre iz vode, čeprav sem potem, ko sem gledal posnetke opazil, da sem skakal celo previsoko.

Ni komentarjev: